Youtube Instagram Snapchat Whatsapp

FAQ

1 - Algemene informatie

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na AIRFORCE Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

Op zoek naar informatie over de Camping?

Check de FAQ van onze BASECAMP Camping!

Wat is AIRFORCE Festival?

Het hardere stijlen festival, AIRFORCE Festival, zal plaatsvinden op één van de meest legendarische locaties ooit! Dit revolutionaire concept vindt plaats op het immense militaire Vliegveld Twenthe in Enschede.

Wanneer is AIRFORCE Festival?

AIRFORCE Festival vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2019, van 12:00 tot 00:00 uur.

Zijn er sigaretten te verkrijgen op het terrein?

Op AIRFORCE Festival is het niet toegestaan om in de tenten te roken. Je begrip hiervoor en medewerking hieraan wordt enorm gewaardeerd, als organisatie kunnen we namelijk erg hoge boetes krijgen wanneer er wel in de tenten gerookt wordt. Let op: sigaretten worden niet verkocht op het event en zullen alleen op de camping beschikbaar zijn.

Wat is de minimumleeftijd?

AIRFORCE Festival is toegankelijk vanaf 18 jaar en ouder. Dat betekent dat je 18 jaar of ouder moet zijn op de dag van het evenement, hier zijn geen uitzonderingen op. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

Wat zijn de openingstijden van AIRFORCE Festival?

AIRFORCE Festival opent de poorten van de militaire vliegbasis om 12:00 uur en zal sluiten om klokslag 00:00 uur.

Mag ik foto's maken?

Met uitzondering van (semi-)professionele apparatuur zijn (digitale) camera’s en/of videocamcorders toegestaan. Websites / bedrijven die met (semi-)professioneel apparatuur opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen. Meer informatie.

Ik ben pasgeleden bevallen en zoek wat privacy tijdens AIRFORCE Festival!

Geen probleem. Bij de EHBO kun je terecht. Dit hoef je niet vooraf te melden 🙂

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Het meebrengen van medicijnen en/of eigen eten is niet toegestaan, tenzij je de noodzaak van het meebrengen hiervan aannemelijk kunt maken. Medicijnen dienen in de originele verpakking met bijsluiter te zitten.

Kan ik mijn spullen overdag ergens stallen?

Bij de ingang vind je E-lockers, in deze kluisjes kun je makkelijk en veilig je spullen opbergen. Formaat van een kluisje is: 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog. Deze kluisjes werken met een code en kosten €8 op het festivalterrein.
Of koop hier je kluisje alvast online (€7,50 + €0,75 fee)! Jouw code krijg je uiterlijk 2 dagen voor het event via de e-mail toegestuurd – check dus goed je mail(spam)-box. (het is niet meer mogelijk online te bestellen)

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

AIRFORCE Festival heeft met militaire bunkers, shelters en brandweerkazernes meerdere area’s die overdekt zijn. Jaren geleden regenden het hier bommen en kogels, waterdruppels zullen dan helemaal geen probleem zijn voor deze locaties. Omdat alle area’s grenzen aan de militaire taxi-baan van het vliegveld, hebben alle area’s een verharde ondergrond. Geen gemodder dus. Voor de echte diehards hebben we natuurlijk ook gewoon poncho’s!

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

Deze wordt een week voor het event bekendgemaakt via onze website en social media kanalen.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan het eten en drinken op het festival. Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken het terrein op te nemen.

2 - Tickets & Munten

Tot wanneer kan ik mijn tickets op naam zetten of de gegevens wijzigen?

Dit is mogelijk t/m vrijdag 2 augustus 12:00 uur. Gegevens wijzigingen kan via deze link.

Kan ik mijn gepersonaliseerde ticket nog wel verkopen/wijzigen?

Heb jij een ticket overgekocht van iemand die al gepersonaliseerd was? Of zou je toch iemand anders mee willen nemen naar AIRFORCE Festival? Geen probleem, er zijn twee verschillende mogelijkheden om dit op te lossen.
1) Verkoop je tickets via Ticketswap. AIRFORCE Festival heeft namelijk een samenwerking met dit platform! SecureSwap betekent dat de verkochte tickets worden worden omgeruild voor een nieuw ticket die direct op naam van de nieuwe eigenaar staan. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, is daarmee automatisch ongeldig. Hierdoor is het 100% veilig om je tickets via dit platform te verkopen en te kopen. Klik hier om te swappen! (link volgt)
2) Via de speciale Name Change Module van Paylogic kun je jouw ticketgegevens snel en eenvoudig aanpassen. Houd er wel rekening mee dat voor het aanpassen €3,- per ticket in rekening wordt gebracht.

Ik heb al een ticket voor AIRFORCE Festival, maar wil ook naar de camping. Kan dat nog?

Ja, dat kan! In de ticketshop kun je het Camping | Upgrade-ticket halen. Hiermee ontvang je een polsbandje met toegang tot de camping en pre- en afterparties.

Hoe zet ik mijn ticket op naam?

Je moet eerst persoonlijke informatie aan je gekochte tickets toevoegen om ze te ontvangen. Hoe dit werkt? Lees het stappenplan hieronder!
1) Na aankoop van je tickets ontvang je een bevestigingsmail van Paylogic. Hier vind je een link naar de pagina om voor iedere ticketontvanger zijn of haar persoonlijke informatie toe te voegen. Klik na het invullen op doorgaan!
2) Controleer goed of de ingevulde gegevens correct zijn en klik op bevestig. De personalisatie van je ticket(s) is afgerond.
3) Je ontvangt een e-mail met de gepersonaliseerde ticket(s).
NB: bevestigingsmail of de e-mail met je tickets kwijt? Vraag deze opnieuw aan via deze Paylogic-site!

Waar kunnen de pendelbustickets worden gekocht?

Voorkom wachttijden bij de pendelbussen en schaf je pendelbusticket in de voorverkoop aan (€10,75 incl. fee). Bij de pendelbushalte (bij de bus op Enschede Centraal) kosten de tickets € 10,-.
Voor meer informatie over de pendelbustickets check onze vervoerspagina.

Worden er nog kaarten verkocht aan de deur?

Indien AIRFORCE Festival niet is uitverkocht, zullen er nog kaarten aan de deur verkrijgbaar zijn. Blijf onze Facebookpagina in de gaten houden voor de laatste updates!

Mijn ticket is gestolen. Wat moet ik doen?

Op deze pagina staat exact uitgelegd welke stappen je moet ondernemen indien je ticket is gestolen.

Ik heb een ticket gekocht, maar heb deze niet ontvangen óf kan deze nergens meer terugvinden. Wat nu?

Gebruik deze pagina om je ticket opnieuw toegestuurd te krijgen.
Kom je er niet uit? Geen probleem! Bezoek het Help Center van Paylogic Customer Service.

Moet ik de ticket(s) op A4-formaat en in kleur printen?

Je kunt je ticket zowel via print als mobiel laten scannen. Als je kiest voor printen, doe dit dan op A4-formaat. Het is niet nodig om dit in kleur te doen. Wil je je tickets laten scannen vanaf je telefoon? Zorg er dan voor dat je helderheid op maximaal staat.

Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?

Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon. Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Hoe kan ik betalen tijdens AIRFORCE Festival?

Op AIRFORCE Festival betaal je met munten die je het hele weekend kan gebruiken. De munten kun je online aanschaffen of op het festival met je pinpas/creditcard (Mastercard/VISA/Maestro) of contant. We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat de pin het altijd zal doen, maar adviseren je toch om altijd wat contant geld mee te nemen.

Hoe kom ik aan mijn pre-sale munten?

Na binnenkomst kun je je munten ophalen bij de pre-sale kassa’s middels je geprinte ticket of via het ticket op je mobiel.

Is AIRFORCE Festival al uitverkocht?

Nee, zodra AIRFORCE Festival uitverkocht is melden we dat hier, bij het nieuwsgedeelte en op onze Facebookpagina.

Ik heb een andere vraag over mijn ticket(s)

Voor andere vragen over je ticket(s), betalingen of je bestelling, kun je contact opnemen met Paylogic Customer Service.

3 - Parkeren & Vervoer

Hoe bereik ik AIRFORCE Festival?

AIRFORCE Festival is te bereiken met het openbaar vervoer, georganiseerde busreizen, de fiets, de auto of de taxi! Lees alle informatie over vervoer op de vervoerspagina.

4 - Hotel & Camping

Waar kan ik overnachten?

Sinds dit jaar kun je terecht op onze camping, Basecamp!

Is kamperen niet jouw ding? Ben je op zoek naar iets meer luxe, maar wil je toch dichtbij het festival overnachten? Maak dan gebruik van in één van de vele hotels in en rondom Enschede. Kijk goed welke nacht(en) je boekt! Hotel packages inclusief of exclusief entree ticket zijn beschikbaar via airforcefestival.nl/hotels. [update: sold out]

Alle pakketten zijn inclusief:
› 
Entree Ticket
› 1, 2, of 3 nachten in een hotel
 Gratis transfers van / naar vliegbasis Twenthe
› Gratis late check-out op zondag

5 - Reglement

Promotiemogelijkheden op en rond AIRFORCE Festival?

Promotie is verboden op en rondom het terrein van AIRFORCE Festival. Hier zal dan ook streng op gecontroleerd worden. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!
Voor alle organisaties die deelnemen met een advertentie in ons magazine is een hekwerk ten behoeve van een hekwerkbanner gereserveerd. Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen.

Mag ik vloeistoffen meenemen op het festivalterrein?

In verband met veiligheidsredenen is het NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.).

Mag ik het festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, dit is niet toegestaan.

Tot hoe laat kan ik het terrein nog betreden?

Het is nog mogelijk om tot 22:00 uur het terrein van AIRFORCE Festival te betreden met een geldig ticket.

Wat mag ik wel en niet het terrein mee opnemen?

Do’s:
– Digitaal fototoestel en/of videocamera, zoals bijvoorbeeld een GoPro. Schiet toffe beelden en deel ze met ons op social media!
– Selfiestick, als je anderen daarmee niet tot last bent.
– Nationale en internationale vlaggen. Duik de frontrow in en laat zien waar je vandaan komt!
– Outfit in AIRFORCE stijl. Laat de diehard strijder in je naar boven komen en verras ons!

Don’ts:
– Alles waar je jezelf of een ander mee kan schaden: wapens, drugs en scherpe voorwerpen.
– Nationale en internationale voetbal clubshirts of -vlaggen.
– Professionele beeldapparatuur. Websites/bedrijven die professioneel opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen.
– Eigen eten en drinken meenemen.
– In verband met veiligheidsredenen is het NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.).
– Beledigende/racistische/veroordelende kleding of uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt.

Voor de ingang hangt een volledige lijst met daarop alles wat verboden is. Uiteindelijk zijn er gelukkig nog veel meer dingen die wel mogen!

Mag ik een GoPro meenemen?

Graag! Maak er iets moois van en vergeet niet ons het resultaat toe te sturen!

Mag ik een selfiestick meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, schiet een leuke foto met je smartphone of maak een tof filmpje en deel ze met ons! Als je mensen maar niet tot last bent met de selfiestick.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. AIRFORCE Festival is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen, eerder genoemde kleding kan deze beleving verstoren.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Het meebrengen van medicijnen en/of eigen eten is niet toegestaan, tenzij je de noodzaak van het meebrengen hiervan aannemelijk kunt maken. Medicijnen dienen in de originele verpakking met bijsluiter te zitten.

Wat is het huisregelement?

Ons huisregelement is te vinden vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, dan weet je precies wat je van jezelf en je medebezoekers mag verwachten.

6 - Contact

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na AIRFORCE Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Alles wat niet op de dag zelf wordt opgehaald, wordt afgegeven bij de gemeente. Alle voorwerpen worden circa 2 werkdagen na het event op de website “Verloren of Gevonden“ gezet. Je kunt daar zelf ook een melding maken als je iets kwijt bent: zie hun FAQ voor meer informatie.

Ik heb een vraag die niet in de FAQ wordt beantwoord

Indien jouw vraag niet wordt beantwoord in deze FAQ, kun je een mail versturen via het contactformulier of ons een berichtje doen via Facebook.

7 - Pers

Mag ik foto's maken?

Met uitzondering van (semi-)professionele apparatuur zijn (digitale) camera’s en/of videocamcorders toegestaan. Websites / bedrijven die met (semi-)professioneel apparatuur opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen. Meer informatie.

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Voor persaanvragen is een formulier beschikbaar. Dit formulier is te vinden op deze pagina.

8 - Werken & Optreden

Ik ben DJ, zou ik kunnen optreden op AIRFORCE Festival? Of een demo sturen?

Helaas is dat op dit moment niet mogelijk. Het programma is volledig gevuld.

Bestaat er een mogelijkheid om op AIRFORCE Festival te werken?

Nee, we werken elk jaar met vaste leveranciers en een vaste crew.

9 - Omwonenden

Krijgen omwonenden bericht?

De desbetreffende omwonenden van AIRFORCE Festival ontvangen een brief met daarin alle informatie. Mocht je als omwonenden nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je deze sturen via ons contactformulier.

Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media