Youtube Instagram Snapchat Whatsapp

BASECAMP

Welkom op de meest dedicated camping van het Oosten, welkom in ons BASECAMP. De nieuwe uitvalsbasis voor strijders die geen genoeg kunnen krijgen van AIRFORCE. Bereid je voor op een strikt geheime operatie met een dikke pre-party, massive afterparty en badass activiteiten. Zet samen met je partycrew je tent op en wordt onderdeel van deze missie! Check hieronder de instructies en ontdek wat je staat te gebeuren.

That's why!

Of je nou dichtbij of ver weg woont; in het BASECAMP – de camping van AIRFORCE – beleef je het festival in volle kracht. Van vrijdag tot zondagochtend staat jouw tentje recht aan de landingsbaan, tussen de hangars, radartorens en F16 shelters. Dompel jezelf onder in deze missie en feest twee keer zo hard én lang. Dit wordt de plek waar jij en je vrienden met jawel… volle kracht beginnen en met spierpijn weggaan.

The AIRFORCE Experience

Waarom één dag AIRFORCE Festival, als de beste freestyle, hardcore en raw hardstyle artiesten op vrijdag al bij elkaar komen voor een keiharde pre-party? En zaterdagavond afsluiten met een gruwelijke after? Rag door tot 04:00 uur en tril met dezelfde snoeiharde kicks de volgende dag weer uit je tentje. Hier krabbelen we niet terug, hier gaan we maximaal. Chaos, disorder… you ain’t ready for this…

Zwaar geschut

Tussen de F16 shelters, radartorens en hangars staat nog meer zwaar geschut: de beste van de beste artiesten. Van hardcore en industrial tot raw hardstyle en freestyle. Start je AIRFORCE missie in stijl met een massive pre-party en sluit af met een dikke afterparty!

Militaire camping

Het beste van het beste: een voormalig militaire basis als camping! Compleet met landingsbaan, radartorens, F16 shelters, trucks, hangars en bunkers. Do we need to say more? Vanaf het allereerste moment dat je hier je tent opzet, waan je je in militair gebied.

Van alle gemakken voorzien

Natuurlijk is deze camping van alle gemakken voorzien. Want na een ochtendje, dagje en nachtje flink beuken, is een douche geen overbodige luxe. Zelfs op een militaire basis niet. Maar we hebben ook een mini-supermarkt én een oppompservice voor je luchtbedden. Voor het geval je nog op adem moet komen van al het hakken.

680
680
680
680
680
680
680
680
680
680

Camping accommodaties

Op het BASECAMP is één ding zeker: je slaapt in stijl. In je eigen tent op de BASECAMP camping, in festipi’s of in donkergroene legertenten. Maar we kunnen je al verzekeren: veel tijd om te slapen is er niet…

Let op: bij de accommodaties zijn festival- en campingtickets niet inbegrepen! 

BASECAMP

Leger Festipi

2 pers

Met een Leger Festipi weet je dat je niets tekort komt. En dat je voor het slapen niets meer hoeft mee te nemen. Op de vloer van deze tent liggen namelijk dikke slaapmatten, Nomad Bronco slaapzakken en zachte kussens (inclusief kussenslopen). Wij zetten de tent al voor je op, kun jij wanneer je wilt naar binnen kruipen. 

Boek deze tent voor €69,- ex fee (2 nachten, 2 personen) direct in onze ticketshop om verzekerd te zijn een comfortabele AIRFORCE experience.

BASECAMP

Legertent US1

Max 10 personen

AIRFORCE beleef je natuurlijk het beste volledig in militaire stijl! Deze donkergroene legertent is ideaal voor grote groepen (max 10 personen) en is beperkt beschikbaar. De tent wordt voor je opgezet en bevat standaard een grondzeil. Je kan de legertent upgraden met bijvoorbeeld een vlondervloer of met veldbedden. 

Boek deze legertent voor €245,- ex fee (2 nachten, max 10 personen) direct in onze ticketshop om verzekerd te zijn van a true AIRFORCE experience.

BASECAMP

Legertent US2

Max 20 personen

Deze mega legertent is ideaal voor grote groepen (circa 16 – 20 personen) die naar de camping van AIRFORCE Festival komen. De tent is beperkt beschikbaar, wordt voor je opgezet en bevat standaard een grondzeil. Je kan de tent upgraden met bijvoorbeeld een vlondervloer of met veldbedden. 

Boek deze legertent voor €365,- ex fee (2 nachten, max 20 personen) direct in onze ticketshop om verzekerd te zijn van a true AIRFORCE experience.

BASECAMP

Of neem je eigen tent mee!

Je kunt natuurlijk ook je eigen tent meenemen! Een ‘AIRFORCE Festival + Camping’-ticket geeft je een standaard kampeerplaats op BASECAMP. Dus, pak je kampeerspullen van zolder en neem je eigen tent + slaapuitrusting mee naar de vliegbasis.

Boek hier je ‘AIRFORCE Festival + Camping’-ticket OF upgrade je Festivalticket met een Campingupgrade ticket  in onze ticketshop.

Activiteiten

F-16 Shelters B-526 & B-527 worden ingericht als hangout- en pre- en afterparty area. Even lekker terugtrekken of juist opwarmen voor het AIRFORCE geweld wat daarna losbarst.

BASECAMP

BBQ Madness @ Basecamp

Vrijdag

We trappen AIRFORCE Festival af met de gruwelijkste barbecue die je ooit hebt meegemaakt. Samen met pre-party artiesten als Bass-D, Anime, DJ Mad Dog, Act of Rage en meer. Denekamps Gespuis had alvast een voorproefje en dat liep direct uit de hand. Check hun BBQ-video snel hier.

BASECAMP

Preparty @ Basecamp

Vrijdag

Kan AIRFORCE niet vroeg genoeg voor je beginnen? That’s the spirit. Op onze BASECAMP begint de pre-party al op vrijdag van 22:00 – 04:00 uur. Uiteraard samen met al je free, raw, hardstyle en hardcore helden. Bekijk hier de volledige line-up van de BASECAMP pre-party! Be there!

BASECAMP

Afterparty @ BASECAMP

Zaterdag, nooit meer naar huis!

Op de AIRFORCE camping is er naast een pre-party ook een dikke official afterparty op zaterdag die doorgaat tot in de vroege uurtjes. Line up met o.a.: Deadly Guns, Noize Supressor en Delete. Check hier de volledige line up van de BASECAMP afterparty en zorg dat je bij bent.

BASECAMP

Hangout Area

The place to be

In de Hangout Area kun jij als eerste official merchandise scoren en jezelf klaarstomen voor het muzikale geweld! Lokale dj’s pompen hier de hardste beats uit de speakers. Zon op je bol, AIRFORCE outfit aan, een ijskoud drankje met je vrienden, even snoeihard hakken en jullie zijn ready to go!

760
760
760
760
760
760
760
760
760
760
760
760

Camping faciliteiten

Naast al dat beuken, zweten en raggen, is een douche, een schone wc en een oplaadpunt voor je telefoon ook wel prettig. Op het BASECAMP vind je alle faciliteiten die jij en je vrienden nodig hebben om AIRFORCE te overleven.

BASECAMP

Loopafstand...

van het festivalterrein

Tussen de hangars en radartorens ligt de BASECAMP camping. Op loopafstand van het festivalterrein. Sterker nog: je kunt er kruipend naar toe. Mochten je benen niet meer kunnen, lig je in ieder geval zo gestrekt in je tent.

BASECAMP

Goed sanitair

wel zo fris (én gratis!)

Even snel douchen en je bent weer klaar om te knallen. De hele dag kun je hier terecht om jezelf even op te frissen of klaar te maken voor het festivalterrein. Uiteraard zijn er ook voldoende toiletten op het festivalterrein en de camping.

BASECAMP

Mini supermarkt

Alles wat je nodig hebt

Bier op of te warm? Tandenborstel vergeten? Geen bananen meer? Of gewoon even snel energie knallen? Onze supermarkt is the place to be. Voor broodjes in de ochtend, allerlei dranken en camping benodigdheden tot paracetamol en zonnebrand. 

BASECAMP

Oppompservice

at your serive

Luchtbedden, opblaaspoppen en -krokodillen; lekker laten oppompen die handel. Niet alleen omdat het veel makkelijker is, maar ook omdat jij je longinhoud nog wel hard nodig zult hebben als het festival losbarst…

BASECAMP

Kluisjes

Extra groot

Je waardevolle spullen berg je gemakkelijk op in één van de (large) kluisjes op het campingterrein. Verzekerd zijn van een locker? Bestel hem alvast hier. Op de camping krijg je dan je eigen kluis en code.

BASECAMP

Stroom

Recharge

Overal op het terrein zijn stroompunten om je telefoon op te laden. Zo blijf jij online om je meest brute momenten te delen met je pussy-vrienden die thuis zijn gebleven.

BASECAMP

BBQ-spots

Hardcore vlees grillen

De vlam erin! Want wat is een militaire basis nu zonder vuur en rook? Op de camping zijn een aantal BBQ-spots waar je met je mede-hardcore heads een lekker vleesje braadt. Energie die je nodig gaat hebben!

All you need to know / FAQ Camping

He BASECAMPER! Jij behoort tot het selecte gezelschap dat op dé AIRFORCE camping komt overnachten. Om jouw BASECAMP ervaring onvergetelijk te maken, hebben we wel een paar richtlijnen opgesteld zodat alles straks op rolletjes loopt. Lees deze richtlijnen even goed door voordat je met je hele hebben en houden door de toegangspoort stormt.

Handig om te weten!

Waar is de camping?

De camping ligt direct naast het festivalterrein op de voormalige militaire vliegbasis Twenthe. Zo sta je ben je binnen no-time van je tent, bij je favoriete area.

Het navigatieadres is Oldenzaalsestraat 1042, 7524 AJ, Enschede. Zet je navigatie uit zodra je de gele borden ‘FESTIVAL’ ziet.

Hoe kom ik op de camping?

Kom je met het openbaar vervoer?
Neem dan vanaf Enschede Centraal Station de pendelbus richting de camping (let op: alleen op zaterdag!). Een retourticket voor de pendelbus koop je hier. Pendelbustijden: Zaterdag: 11:00 – 0:30

Kom je op vrijdag en/of ga je op zondag weg met het openbaar vervoer?
Check 9292.nl voor de tijden van het openbaar vervoer. Dichtstbijzijnde bushalte: Bushalte Landweerweg, Enschede. Let op: dit is niét direct voor de deur van het terrein en we hebben geen invloed op deze dienstregeling.

 

Kom je met de auto?
Met een geldig parkeerticket heb je toegang tot het parkeerterrein dichtbij de camping / het festivalterrein. Check voor meer informatie over vervoer ook deze pagina.

Wanneer heb je toegang tot de camping?

Je kunt BASECAMP alleen betreden met een geldig campingticket. Deze scoor je hier. Bij de ingang wordt gecontroleerd of je bagage voldoet aan de regels. Lees dus van tevoren goed het campingreglement door om te weten wat je wél en niet mee mag nemen.

Kan ik tussendoor de camping verlaten?

Ja, geen probleem! Met een bandje (camping + festival) kun je het terrein verlaten (via de campingentree) en terugkeren zonder probleem. Het is alleen maar één keer mogelijk om eten en drinken mee te nemen, hier word je ook op gecontroleerd.

Ik heb al een ticket voor AIRFORCE Festival, maar wil ook naar de camping. Kan dat nog?

Ja, dat kan! In de ticketshop kun je het Camping | Upgrade-ticket halen. Hiermee ontvang je een polsbandje met toegang tot de camping en pre- en afterparties.

Is er ook aan de mindervaliden gedacht op de camping?

Ook mindervalide kunnen gewoon kamperen op onze BASECAMP camping! Aanmelden kan via de mail, zodat we samen naar een geschikte campingspot kunnen kijken.

Hoe kan ik betalen op de camping?

Op AIRFORCE Festival en BASECAMP betaal je met muntjes, die je vrijdag en zaterdag kunt gebruiken. De muntjes kun je op de camping halen met je pinpas/creditcard (Mastercard/VISA/Maestro) & contant.

Mag ik mijn medicijnen meenemen op het campingterrein?

Als je medicijnen wil meenemen naar de camping of het festival, dien je van tevoren een e-mail te sturen via dit formulier met de omschrijving van het medicijn en een doktersverklaring. Na goedkeuring, heb je toestemming om de medicijnen mee te nemen op het terrein (neem de doktersverklaring ook mee naar het evenement zelf!).

Mag ik een mega vuurtje stoken?

Eh, nee. Doe maar niet! We hebben op de camping BBQ-spots ingericht met kampvuurtjes, maar een eigen kampvuur is verboden. Dat geldt overigens ook voor vuurwerk, grote BBQ’s etc.

Wat mag absoluut niet (en wat wel)? (Campingreglement)

Visuele samenvatting van onderstaande lijst!

 • Winkelwagentjes (enkel krui- en steekwagentjes die door de visitatiepoortjes kunnen rijden zijn toegestaan)
 • Auto’s, fietsen, motors, scooters, aanhangwagens etc.
 • Stoomgeneratoren, accu’s, autobatterijen, aggregaten etc.
 • Tapinstallaties: zelf tappende vaatjes van 5L zijn toegestaan, mits je het maximale aantal liters niet overschrijdt. Eén persoon mag maximaal 4 liter meenemen (waarvan 2 liter alcoholhoudend). Ben je met 5 vrienden/personen? Dan mogen jullie in totaal (5×2=) 10 liter meenemen, oftewel 2 vaatjes. En daarnaast natuurlijk 10 liter melk ?
 • (Grote) geluidsinstallaties
 • Glas of andere scherpe voorwerpen
 • Wapens of voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden
 • Drugs of andere verdovende middelen of middelen die als drugs gebruikt kunnen worden
 • Open vuur, vuurwerk, kampvuurtjes of grote BBQ’s (kleine wegwerp BBQ’s kunnen enkel op de barbecue-spots gebruikt worden)
 • Grote gasflessen (kleine campinggasflessen [richtlijn: Campingaz 901 – 0,4 kg] en gaspatronen voor campingkooktoestellen zijn toegestaan)
 • Droogijs en lachgaspatronen
 • Graffiti, confetti, partypoppers, verf enz.
 • Huisdieren
 • Handelswaar van welke strekking dan ook zonder toestemming van de organisatie
 • Promotiemateriaal van andere evenementen (flyers, stickers, posters, banners etc.)
 • Drones en professionele foto- & videoapparatuur
 • Alles dat bij Nederlandse wet verboden is

Lees hier het hele Campingreglement

Alles dat op wat voor manier dan ook de sfeer op de camping kan verpesten. Bij twijfel of discussies over het reglement heeft de organisatie altijd het laatste woord. Bij overtreding volgt verwijdering van de camping en wordt de toegang tot AIRFORCE Festival ontzegd.

Tijden

Wanneer is de camping open?

BASECAMP opent de poort op vrijdag 2 augustus om 15:00 en sluit vervolgens op zondag 4 augustus om 12:00.

Wanneer moet ik uiterlijk de camping verlaten?

Zondag om 12:00 u moet de hele camping weer spik en span zijn.

Alles over (kampeer)tenten

Ik wil mijn eigen tent meenemen naar BASECAMP. Mag dat?

Ja, dat mag!
Als je een ‘AIRFORCE Festival + Camping’-ticket hebt gekocht, heb je een standaard kampeerplek op BASECAMP. Dus, haal je kampeerspullen van zolder, neem je eigen tent en slaapspullen mee en zet samen met je vrienden je tent op in de zon. Beter!

Wil je meer luxe en gemak? Boek dan een van de vooropgezette tenten (Festipi of een legertent).

Hoe groot mag mijn tent zijn?

De tent moet in verhouding zijn tot het aantal mensen dat er in slaapt. Er is geen maximale grootte gesteld aan de tent. Vuistregel voor de oppervlakte van de tent: 2 m2 per persoon. Je mag je tent niet zomaar ergens neerzetten. De organisatie/campinghost wijst je een leuk plaatsje aan waarbij de brandgangen steeds vrij moeten blijven.

Let op!

 • Een tent mag niet vooraf worden opgezet en mag ook NIET met een aanhanger het terrein opgebracht worden. Je moet de tent dus zelf dragen of op een karretje meebrengen dat tussen de entree-poortjes door kan (maximaal 70cm breed).
 • De organisatie/campinghost heeft altijd het recht om tenten te weigeren of van plaats te veranderen.
Mag ik een partytent meenemen?

Ja, dit mag, maar hiervoor geldt hetzelfde als bij de grootte van de tent zoals hierboven beschreven. Partytenten kunnen enkel gezet worden op de manier die de organisatie/campinghost aangeeft en mag maximaal 3m bij 3m zijn. Het is nooit mogelijk om met een groepje een cirkel te maken met een partytent in het midden.

Moet ik in een tent slapen?

Niets moet, alles mag! Naast je eigen opgezette tent zijn er nog een tweetal mogelijkheden op BASECAMP. Ga bijvoorbeeld voor een vooropgezette Festipi of een legertent.

Is kamperen niet jouw ding? En ben je op zoek naar iets meer luxe? Maar wil je toch dichtbij het festival overnachten? Maak dan gebruik van in één van de hotels in en rondom Enschede. Kijk goed welke nacht(en) je boekt. Hotel packages inclusief of exclusief entree ticket zijn beschikbaar via deze pagina.

Wanneer kan ik inchecken met mijn tent?

Slaap je in een tent? Inchecken kan op:

Vrijdag: tussen 15:00u en 22:00u
Zaterdag: tussen 10:00u en 15:00u

Ons advies: kom op tijd, zodat je niks hoeft te missen 😉

Wanneer kan ik uitchecken met mijn tent?

Uitchecken kan tot zondag 12:00 u. Dan moet jouw campingspot (en de rest van de camping) weer spik & span zijn.

Mag ik een tent opzetten voor mijn vrienden die later komen?

Ja, maar overleg dit altijd even met de aanwezige campinghost.

Accommodaties

Zijn er ook vooropgezette tenten op de camping van AIRFORCE Festival?

Vind jij kamperen het leukste wat er is, maar wil je ook graag comfortabel overnachten met nét iets meer luxe? De vooropgezette tenten op BASECAMP zorgen ervoor dat jij niet meer hoeft te sjouwen én dat je gegarandeerd slaapt op goede camping spot.

Let op! Deze tenten zijn beperkt beschikbaar.

Bekijk de verschillende vooropgezette tenten hieronder:

Mag ik met een caravan/camper de camping van AIRFORCE Festival op?

Nee, caravans en campers zijn niet toegestaan. Je mag de camping alleen betreden met een eigen tent of indien je een vooropgezette tent hebt geboekt.

Kan ik ook een hotel boeken in de buurt van AIRFORCE Festival?

Is kamperen niet jouw ding? Ben je op zoek naar iets meer luxe, maar wil je toch dichtbij het festival overnachten?Maak dan gebruik van in één van de hotels in en rondom Enschede. Kijk goed welke nacht(en) je boekt.

Hotel packages inclusief of exclusief entree ticket zijn beschikbaar via airforcefestival.nl/hotels. [update: sold out]

Let op: in deze packages zit geen Campingbandje bij inbegrepen en dus ook géén toegang tot camping, pre- en after-parties. Hiervoor heb je een Festival + Camping of een Camping – Upgrade ticket nodig.

Faciliteiten

Is er stroom/water aanwezig op de camping?

Op de camping zijn géén stroom- en waterpunten aanwezig bij de kampeerplekken zelf. Natuurlijk is er wel voldoende mogelijkheid voor het opladen van je telefoon, het föhnen van je haar of het drinken van een glas water.

Bij de supermarkt zijn er ook powerbanks te koop.

Kan ik douchen op de camping?

Uiteraard! Na een flinke dag snoeihard losgaan kan je wel een douche gebruiken en dit is helemaal gratis.

Zijn er lockers op de camping waar ik mijn spullen veilig op kan bergen?

Je waardevolle spullen kun je veilig opbergen in één van de kluisjes (extra groot). Wil je verzekerd zijn van een locker? Je bestelt hem hier.

Kan ik mijn auto dicht in de buurt van BASECAMP parkeren?

Bij BASECAMP hoort uiteraard ook een speciale parkeerplaats… op loopafstand! Zo hoef je niet ver met al je spullen te slepen en kan je lekker dichtbij parkeren. Je hoeft alleen maar de borden te volgen.

Toffe activiteiten

Wat voor soort activiteiten kan ik verwachten op BASECAMP?

Op de allereerste campingeditie van BASECAMP staan er een aantal dikke activiteiten voor je klaar. Maak je borst maar vast nat voor o.a. de mega brute pre- & afterparty’s op de camping van AIRFORCE Festival!

Is er dit jaar een afterparty na 00:00u?

Jazeker! Dit jaar zijn er zelfs pre- én afterparty’s.

De laatste massive knaller en dan is het klaar, de muziek faded uit en de massa begeeft zich richting de uitgang (of toch niet?). Wil jij ook nooit meer naar huis? Op BASECAMP begint het (welkomst)feest al op vrijdag en gaat zaterdag het feest gewoon snoeihard door. Tot 04:00 uur organiseren wij de bruutste afterparty van Twente! En daarna… is jouw bed lekker dichtbij! (Mocht je willen slapen 😉 )

Food & drinks

Wat voor eten & drinken is er verkrijgbaar op BASECAMP?

Op de camping staat de BASECAMP mini-supermarkt, waar ze jou kunnen voorzien van food, drinks & andere handige camping-items die je (misschien) bent vergeten. Informatie over wat er precies te vinden is in de mini-supermarkt volgt nog!

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Indien je de eerste keer de camping op gaat, oftewel incheckt, mag je eigen eten en drinken meenemen. Daarna is dit niet meer toegestaan. Per persoon mag je maximaal meenemen:

 • 2 liter alcoholhoudend (= <15%, geen sterke drank, geen thuis-mixen of aangebroken verpakkingen);
 • 2 liter niet alcohol houdend (enkel onaangebroken verpakkingen).

Glaswerk is altijd verboden!!

Uiteraard is er in de supermarkt van Basecamp genoeg koude (fris)drank verkrijgbaar.

Mag ik een BBQ meenemen?

Op de camping zijn speciale BBQ-spots ingericht waar jij en je vrienden gratis gebruik kunnen maken van de gezamenlijke barbecue’s. Stel dat er geen plek meer is bij deze BBQ-spots, kun je een wegwerp-BBQ kopen bij de mini-supermarkt óf zelf een wegwerp-BBQ meenemen vanaf huis.

Let op! Alleen wegwerp-BBQ’s zijn toegestaan, dus laat die grote gevaartes maar thuis!