Youtube Instagram Snapchat Whatsapp

Privacy

AIRFORCE Festival B.V. | Version 1.0. Last update: 29-11-2018

This is the privacy statement for the website www.airforcefestival.com belonging to AIRFORCE Festival B.V. (hereinafter referred to as “AIRFORCE Festival”, “we”, or “us”). If you make use of our website, we (and third parties) may process your information. This information may include personal data. That is why we ensure that it is processed carefully and securely. This privacy statement describes which data is collected, what this data is used for and how we process it.

AIRFORCE Festival recommends you to carefully read this privacy statement. Please keep in mind that this privacy statement can be revised regularly, for example after new functions have been added to the website.

General principles

It is important to AIRFORCE Festival to treat your data carefully and securely. To this end, AIRFORCE Festival operates under the following core values:

This privacy statement describes how AIRFORCE Festival puts these core values into practice. If you have any questions after reading this privacy statement, please feel free to contact us by using the contact details listed at the bottom of the statement.

Processing your personal data

If you make use of our website or service, you might provide us with personal data. Which personal data you provide depends on the functions or services you use. We can process this data for the following objectives:

In the next section, we will explain to what end we process your data per objective, what this data is used for and how long we store it.

Nieuwsbrief

Als je jezelf aanmeldt voor onze nieuwsbrief, slaan wij jouw e-mailadres op zodat wij jou de nieuwsbrief kunnen toesturen. Ook registreren wij het moment dat je jezelf op de nieuwsbrief abonneert, dit doen wij zodat wij uit kunnen leggen dat je je vrijwillig hebt aangemeld en dat wij jouw gegevens dus niet op een onrechtmatige manier hebben verkregen. Het abonnement op de nieuwsbrief kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Daarnaast verzamelen wij de nodige gegevens door middel van cookies die wij meesturen met onze nieuwsbrief. Hiermee houden wij het open- en klikgedrag bij. Totdat jij jezelf afmeldt voor de nieuwsbrief, zullen wij jouw e-mailadres voor het toesturen van de nieuwsbrief bewaren.

Social campagnes

Wanneer jij deelneemt aan onze social campagnes, waarin wij je verschillende vragen kunnen stellen (zoals bijvoorbeeld over welke artiesten je op een event wilt zien), verwerken wij onder meer de volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Land van afkomst en taalvoorkeur
  • Overige door jou aan ons verstrekte gegevens als inhoud van je bericht

Volgens verstuur jij je antwoorden naar ons via onze website, waarna wij deze zullen gebruiken voor het specifieke doel van de campagne. Wij mogen deze persoonsgegevens verwerken op basis van jouw toestemming. De gegevens zullen wij dan ook bewaren voor de duur van de campagne, en tot maximaal 1 jaar daarna.

Contact opnemen

Wil je contact met ons opnemen? Dan kan dat via het contactformulier. We hebben alleen wel een aantal gegevens van je nodig om je vraag in behandeling te kunnen nemen. Daarom wordt verzocht om in het contactformulier de volgende gegevens of een deel daarvan aan ons te verstrekken:

  • Naam
  • Contactgegevens
  • Overige door jou aan ons verstrekte gegevens als inhoud van je bericht

Wij gebruiken deze gegevens om op jouw verzoek contact met je op te kunnen nemen en dit netjes af te kunnen handelen, ter uitvoering van de overeenkomst. Wij bewaren deze gegevens tot één jaar nadat wij voor het laatst contact met je hebben gehad. Het kan voorkomen dat je ons meer gegevens verstrekt dan noodzakelijk is voor het beantwoorden van je vraag. In dat geval behandelen wij die gegevens niet anders dan de gegevens zoals hierboven beschreven.

Tickets

Wij verwerken persoonsgegevens wanneer je een ticketaankoop doet via onze website. Wij verwerken deze persoonsgegevens om een overeenkomst met je te kunnen sluiten, en de betaling en afhandeling hiervan te kunnen voltooien. Hiervoor hebben wij (een deel van) de volgende persoonsgegevens van je nodig:

  • NAW-gegevens
  • Contactgegevens
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Betaalgegevens (iDEAL, VISA, Mastercard, Paypal of Sofort Banking)

Wanneer je een ticket bij ons koopt verstrekken wij jouw gegevens ook aan andere partijen, namelijk aan de partijen die (samen met ons) het betreffende event verzorgen. Ook dit doen wij om volledig te voldoen aan de overeenkomst die we met jou sluiten. Wij zullen altijd de veiligheid van jouw gegevens in acht nemen en dat vragen wij natuurlijk ook van onze partners. We bewaren de gegevens die we van je verzamelen voor de aanschaf van een ticket totdat het event is geweest, en daarna nog zolang dit nodig is op basis van onze (fiscale) wettelijke plicht.

Let op: Als je een ticket bij ons hebt gekocht kunnen we je in de aanloop naar het event informatiemails sturen om je te informeren over praktische zaken rondom het event (bijvoorbeeld over parkeergelegenheid). Dit doen wij omdat wij een overeenkomst met je hebben gesloten en jou zo goed mogelijk op de hoogte houden van het aankomende evenement is daar een onderdeel van.

Foto’s en ander promotiemateriaal

Tijdens onze events maken wij foto’s en camerabeelden om de sfeerimpressie zo goed mogelijk vast te leggen. Deze foto’s en camerabeelden gebruiken wij vervolgens om toekomstige bezoekers een goede indruk van het event te kunnen geven. Dit doen wij door het online (o.a. op Facebook en Instagram) plaatsen foto’s en video’s. Wij verwerken deze (persoons)gegevens dan ook op basis van het gerechtvaardigd belang. Hierbij houden wij zo goed mogelijk rekening met ieders privacy. De foto’s maken onderdeel uit van de geschiedenis van AIRFORCE Festival, waardoor wij deze foto’s bewaren zolang deze voor onze archivering van belang zijn. Mocht je graag zien dat de foto wordt verwijderd van onze website, neem dan contact met ons op. De contactgegevens zijn vindbaar onderaan de privacyverklaring

Combineren persoonsgegevens social media

Binnen AIRFORCE Festival hebben wij de beschikking over verschillende profielen op social media (waaronder Facebook en Instagram). De persoonsgegevens die door deze profielen worden verzameld, worden ook onderling gedeeld tussen de verschillende profielen. Wij wisselen voor onze doeleinden de naam en interesses uit van gebruikers van deze social media. Deze persoonsgegeven worden gedeeld voor marketingdoeleinden. Dit gebeurt op basis van het gerechtvaardigd belang. Voor AIRFORCE Festival is namelijk belangrijk de juiste personen worden bereikt in de marketingcampagnes. Het delen van de gegevens draagt hier voor een groot gedeelte aan bij. Wanneer deze gegevens worden gedeeld, zullen deze gegevens niet langer worden bewaard voor de termijnen die hiervoor worden vastgesteld in Facebook en Instagram. Hier hebben wij geen verdere invloed op.

Solliciteren

Op onze website staan onze vacatures, waarop je per e-mail kunt reageren. Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, heeft AIRFORCE Festival een aantal gegevens van je nodig. Je wordt daarom gevraagd om de volgende persoonsgegevens per e-mail aan ons toe te sturen:

  • Naam
  • Contactgegevens
  • Motivatiebrief
  • Curriculum Vitae
  • Foto

Deze gegevens verwerken wij om jouw sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, en – als je bij ons komt werken – om je arbeidsovereenkomst te kunnen uitvoeren. Indien je voor ons gaat werken, verwerken wij jouw gegevens voor zo lang dit noodzakelijk is.

En wat nu als je niet bij ons wordt aangenomen? Wij bewaren jouw gegevens dan tot maximaal 4 weken nadat de functie is vervuld. Wij bewaren je gegevens nog voor deze periode zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen in het geval de functie binnen de proeftijd opnieuw vrijkomt. Wanneer wij op dit moment geen functie kunnen aanbieden, maar verwachten dat er snel een geschikte functie voor je vrijkomt dan kunnen we – met jouw toestemming die we je vragen per e-mail – je sollicitatiegegevens nog één jaar langer bewaren. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken door ons een e-mail te versturen.

Cookies

AIRFORCE Festival maakt gebruik van cookies. Ook door derden kunnen cookies worden geplaatst als je onze website gebruikt. Een cookie is een klein tekstbestand dat met de website wordt meegestuurd en op je apparaat wordt opgeslagen. De informatie die in een cookie wordt opgeslagen kan worden overgebracht naar onze eigen beveiligde servers of die van een door ons ingeschakelde derde partij. Deze informatie kan persoonsgegevens bevatten, zoals je IP-adres.

Voor meer informatie over de cookies die we plaatsen en de mogelijkheid tot het inschakelen, uitschakelen en verwijderen ervan, verwijzen we door naar onze cookieverklaring.

Beveiliging

AIRFORCE Festival vindt het belangrijk om op een veilige manier met jouw persoonsgegevens om te gaan. Wij zorgen ervoor dat jouw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan. Ook bieden wij onze website aan via een beveiligde verbinding. Deze beveiliging kun je in de meeste internetbrowser herkennen aan een groen slotje in de adresbalk. De persoonsgegevens die je via de website verstrekt, worden versleuteld verstuurd. Op die manier is het voor kwaadwillenden moeilijker om jouw persoonsgegevens te onderscheppen. Ook intern werken wij er hard aan om je persoonsgegevens op een veilige manier te verwerken.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die aan onze website linken. Wij kunnen niet garanderen dat deze derde partijen op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van de betreffende website te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Derde partijen

Jouw persoonsgegevens kunnen worden gedeeld met derde partijen, dit doen wij omdat:

  • wij hen hebben ingeschakeld om ons te ondersteunen;
  • dat nodig is om de overeenkomst met jou uit te voeren (zoals voor events die we samen met derde partijen organiseren);
  • wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben; of
  • wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

De volgende derde partijen kunnen jouw persoonsgegevens op ons verzoek verwerken:

  • Onze ICT-dienstverleners;
  • On- en offline post- en verzenddiensten (zoals voor onze nieuwsbrief en je tickets);
  • Betaaldienstverleners;
  • Cookiedienstverleners;
  • Partners (partijen die samen met ons events organiseren);
  • Onze partner voor ticketbestellingen (Paylogic);
  • Fotografen en filmmakers (die aanwezig zijn op onze events);
  • Andere entiteiten binnen onze groep (voor administratieve doeleinden of advertenties via cookies als je hiervoor toestemming hebt gegeven);

Wij hebben met alle bovengenoemde partijen afspraken gemaakt over een zorgvuldige omgang met jouw gegevens. Voor zover noodzakelijk, zullen wij jou voor het delen van data met derde partijen ook altijd vragen om toestemming.

Jouw rechten

Onder de huidige privacywetgeving heb je een aantal rechten met betrekking tot jouw persoonsgegevens:

  • Je kunt om inzage vragen over welke persoonsgegevens er van jou verwerkt worden en voor welke doeleinden die persoonsgegevens worden gebruikt.
  • Je kunt fouten laten corrigeren in verwerkte persoonsgegevens, of persoonsgegevens die verouderd of overbodig zijn laten verwijderen.
  • Je kunt de toestemming die je via de website hebt gegeven om bepaalde persoonsgegevens te verwerken op ieder moment intrekken.
  • Je kunt bezwaar aantekenen tegen de manier waarop jouw persoonsgegevens worden gebruikt.
  • Je kunt vragen of wij jouw gegevens over willen dragen naar een andere partij.
  • Je kunt vragen of je de gegevens in digitaal formaat kunt verkrijgen.

Je kunt je rechtstreeks tot AIRFORCE Festival wenden wanneer je gebruik wilt maken van je rechten, of als je een vraag hebt over de manier waarop AIRFORCE Festival met jouw persoonsgegevens omgaat. Zie daarvoor onze contactgegevens aan het einde van deze privacyverklaring. Om misbruik te voorkomen, kan AIRFORCE Festival je vragen om jezelf te identificeren wanneer je je tot ons wendt om bepaalde wettelijke rechten uit te oefenen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpt AIRFORCE Festival je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (de Nederlandse toezichthouder op het gebied van privacy) of een andere Europese privacytoezichthouder.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacyverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het verdient aanbeveling om deze verklaring regelmatig te raadplegen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Contact- en bedrijfsgegevens

Adres
AIRFORCE Festival B.V.
Transistorstraat 101
1322 CL Almere

E-mailadres 
info@airforcefestival.com

Telefoonnummer
+31 (0)88 812 01 00

KvK-nummer
66486602

BTW-nummer
NL856575495B01

a