Youtube Instagram Snapchat Whatsapp

Nieuws

Laatste info voor campingbezoekers

29 jul

Op vrijdag om 15:00u opent voor het eerst in de geschiedenis de deuren van BASECAMP: de camping van AIRFORCE Festival. Behoor jij tot het gezelschap dat komt overnachten? Dan hebben we nog wat laatste belangrijke informatie en tips om jouw eerste BASECAMP ervaring onvergetelijk te maken. Lees de laatste richtlijnen even goed door voordat je met je hele hebben en houden door de toegangspoort stormt.

LET OP:
Sigaretten zijn alleen verkrijgbaar voor campinggasten op BASECAMP. Geen sigarettenverkoop op het festivalterrein! Vanwege de droogte is het terrein extra brandbaar. Houd hier rekening mee en druk je sigaret naderhand veilig uit. Tevens is het verboden om te roken in de tent en onder overkappingen.

Waar is de camping?
De camping ligt direct naast het festivalterrein op de voormalige militaire vliegbasis Twenthe. Zo sta je binnen no-time van je tent, bij je favoriete area. Het navigatieadres is Oldenzaalsestraat 1042, 7524 AJ, Enschede. Zet je navigatie uit zodra je de gele borden ‘FESTIVAL’ ziet.

Openingstijden camping
BASECAMP opent de poort op vrijdag 2 augustus om 15:00 en sluit vervolgens op zondag 4 augustus om 12:00.

Tussendoor de camping verlaten?
Ja, geen probleem! Met een bandje (camping + festival) kun je het terrein verlaten (via de campingentree) en terugkeren zonder probleem. Het is alleen maar één keer mogelijk om eten en drinken mee te nemen, hier word je ook op gecontroleerd.

In- en uitchecken
Slaap je in een eigen tent? Inchecken kan op vrijdag (tussen 15:00u en 22:00u). En op zaterdag (tussen 10:00u en 15:00u). Ons advies: kom op tijd, zodat je niks hoeft te missen. Uitchecken kan tot zondag 12:00 u. Dan moet jouw campingspot (en de rest van de camping) weer spik & span zijn.

Presale munten
Indien je vooraf presale munten hebt gekocht in onze ticketshop kun je deze ophalen bij de infobalie op de camping of bij de presale kassa op het festivalterrein.

Wat mag ik wel/niet meenemen? (Campingreglement)
Bij de ingang wordt gecontroleerd of je bagage voldoet aan de regels. Lees dus van tevoren goed het campingreglement door om te weten wat je wél en niet mee mag nemen. Bekijk hier de visuele samenvatting van het campingreglement. Alles dat op wat voor manier dan ook de sfeer op de camping kan verpesten (zoals bijv. grote geluidsinstallaties), mag niet mee de camping op. Bij twijfel of discussies over het reglement heeft de organisatie altijd het laatste woord.

Mag ik met een caravan/camper de camping van AIRFORCE Festival op?
Nee, caravans en campers zijn niet toegestaan. Je mag de camping alleen betreden met een eigen tent of indien je een vooropgezette tent hebt geboekt.

Waar moet ik mij melden als ik in een eigen tent slaap?
Als je dit weekend een eigen tent meebrengt om in te slapen moet je je eerst melden bij de kassa (bordje “ticketscan”) van de camping. Hier laat je eerst je ticket scannen. Als je een bandje hebt kun je doorlopen richting de ingang van de camping voor visitatie (tassencontrole). Daarna kun je een mooi plekje zoeken voor je tent. Kun je geen plekje vinden? Er loopt een campinghost rond om je te helpen.

Waar moet ik mij melden als ik in een vooropgezette tent slaap (Festipi, Legertent US1/US2)?
Als je een vooropgezette tent hebt geboekt via onze ticketshop, moet je je melden bij de kassa (bordje “ticketscan”) van de camping. Nadat je tickets zijn gescand en je een bandje hebt gekregen, loop je door naar de visitatie (tassencontrole). Daarna moet je je melden bij de infobalie van de camping. Zij helpen jou verder m.b.t. jouw geboekte Festipi, Legertent US1 of Legertent US2.

Stroom & water
Op de camping zijn géén stroom- en waterpunten aanwezig bij de kampeerplekken zelf. Natuurlijk is er wel voldoende mogelijkheid voor het opladen van je telefoon, het föhnen van je haar of het drinken van een glas water. Bij de supermarkt zijn powerbanks te koop.

Mini-supermarkt
Op de camping staat de BASECAMP mini-supermarkt, waar ze jou kunnen voorzien van food, drinks & andere handige camping-items die je (misschien) bent vergeten.

En hoe zit het met eigen eten & drinken?
Indien je de eerste keer de camping op gaat, oftewel incheckt, mag je eigen eten en drinken meenemen. Daarna is dit niet meer toegestaan. Per persoon mag je maximaal meenemen:

  • 2 liter alcoholhoudend (= <15%, geen sterke drank, geen thuis-mixen of aangebroken verpakkingen);
  • 2 liter niet alcohol houdend (enkel onaangebroken verpakkingen).

Glaswerk is altijd verboden!!

Uiteraard is er in de supermarkt van Basecamp genoeg koude (fris)drank verkrijgbaar.

Mag ik een BBQ meenemen?
Op de camping zijn speciale BBQ-spots ingericht waar jij en je vrienden gratis gebruik kunnen maken van de gezamenlijke barbecue’s. Stel dat er geen plek meer is bij deze BBQ-spots, kun je een wegwerp-BBQ kopen bij de mini-supermarkt óf zelf een wegwerp-BBQ meenemen vanaf huis. Let op! Alleen wegwerp-BBQ’s zijn toegestaan, dus laat die grote gevaartes maar thuis!

In de mini-supermarkt zijn ook BBQ-pakketten te koop.

Douches
Na een flinke dag snoeihard losgaan kan je wel een douche gebruiken en dit is helemaal gratis.

Lockers
Je waardevolle spullen kun je veilig opbergen in één van de kluisjes (extra groot). Formaat van een kluisje is: 30cm breed, 40cm diep en 38cm hoog. Wil je verzekerd zijn van een locker? Je bestelt hem hier.

Vervoer
Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan vanaf Enschede Centraal Station de pendelbus richting de camping (let op: alleen op zaterdag!). Een retourticket voor de pendelbus koop je hier. Pendelbustijden op zaterdag: 11:00 – 0:30

Kom je op vrijdag en/of ga je op zondag weg met het openbaar vervoer? Check 9292.nl voor de tijden van het openbaar vervoer. Dichtstbijzijnde bushalte: Bushalte Landweerweg, Enschede. Let op: dit is niét direct voor de deur van het terrein en we hebben geen invloed op deze dienstregeling.

Kom je met de auto? Met een geldig parkeerticket heb je toegang tot het parkeerterrein dichtbij de camping / het festivalterrein. Check voor meer informatie over vervoer ook deze pagina.

Is er ook aan de mindervaliden gedacht op de camping?
Ook mindervalide kunnen gewoon kamperen op onze BASECAMP camping! Aanmelden kan via de mail, zodat we samen naar een geschikte campingspot kunnen kijken.

Hoe kan ik betalen op de camping?
Op AIRFORCE Festival en BASECAMP betaal je met muntjes, die je vrijdag en zaterdag kunt gebruiken. De muntjes kun je op de camping halen met je pinpas/creditcard (Mastercard/VISA/Maestro) & contant.

Tot slot.
Kijk voor vertrek altijd op deze website, mochten er zich zaken voordoen die belangrijk zijn vind je die onder nieuws.

Loop je nog steeds met vragen over de camping of zijn er dingen nog niet helemaal duidelijk?
Check eerst goed onze FAQ of vervoerspagina stuur ons een berichtje via Facebook!

Terug naar het overzicht
Koop nu tickets! Bekijk de Line up Inschrijven Nieuwsbrief