Youtube Instagram Snapchat Whatsapp

FAQ

Algemene informatie

Wat is AIRFORCE Festival?

Het hardere stijlen festival, AIRFORCE Festival, zal plaatsvinden op één van de meest legendarische locaties ooit! Dit revolutionaire concept vindt plaats op het immense militaire Vliegveld Twenthe in Enschede.

Wanneer is AIRFORCE Festival?

AIRFORCE Festival vindt plaats op zaterdag 4 augustus 2018, van 12:00 tot 00:00 uur.

Wat is de minimumleeftijd?

AIRFORCE Festival is toegankelijk vanaf 18 jaar en ouder. Dat betekent dat je 18 jaar of ouder moet zijn op de dag van het evenement, hier zijn geen uitzonderingen op. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na AIRFORCE Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Zaken als paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen geven wij af bij de politie en worden daar vernietigd. Voor andere zaken als telefoons, sleutels, etc. verwijzen we je naar de website “Verloren of Gevonden“. Gevonden voorwerpen worden circa drie dagen na het event verwerkt op de site.

Wat zijn de openingstijden van AIRFORCE Festival?

AIRFORCE Festival opent de poorten van de militaire vliegbasis om 12:00 uur en zal sluiten om klokslag 00:00 uur.

Mag ik foto's maken?

Websites / bedrijven / hobbyisten die met (semi-)professioneel apparatuur opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen. Meer informatie.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Als je medicijnen gebruikt en je wilt deze het festivalterrein mee opnemen, vergeet dan je doktersverklaring niet! Zonder officiële doktersverklaring kun je helaas niet de medicijnen mee naar binnen nemen. De security zal hier bij de ingang van het terrein op controleren.

Kan ik mijn spullen overdag ergens stallen?

Bij de ingang vind je E-lockers, in deze kluisjes kun je makkelijk en veilig je spullen opbergen. Formaat van een kluisje is: 30cm breed, 40cm diep en 24cm hoog. Deze kluisjes werken met een code en kosten €7,-. Koop hier je kluisje!

Jouw code krijg je uiterlijk 2 dagen voor het event via de e-mail toegestuurd – check dus goed je mail(spam)-box.

Zijn jullie voorbereid op slecht weer?

AIRFORCE Festival heeft met militaire bunkers, shelters en brandweerkazernes meerdere area’s die overdekt zijn. Jaren geleden regenden het hier bommen en kogels, waterdruppels zullen dan helemaal geen probleem zijn voor deze locaties. Omdat alle area’s grenzen aan de militaire taxi-baan van het vliegveld, hebben alle area’s een verharde ondergrond. Geen gemodder dus. Voor de echte diehards hebben we natuurlijk ook gewoon poncho’s!

Wanneer wordt de timetable bekend gemaakt?

Deze wordt een week voor het event bekendgemaakt via onze website en social media kanalen.

Wat kan ik allemaal eten en drinken?

Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan het eten en drinken op het festival. Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken het terrein op te nemen.

Ik ben pasgeleden bevallen en zoek wat privacy tijdens AIRFORCE Festival!

Geen probleem. Bij de EHBO kun je terecht. Dit hoef je niet vooraf te melden 🙂

Contact

Ik ben iets verloren!

Tijdens en na AIRFORCE Festival verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Zaken als paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen geven wij af bij de politie en worden daar vernietigd. Voor andere zaken als telefoons, sleutels, etc. verwijzen we je naar de website “Verloren of Gevonden“. Gevonden voorwerpen worden circa drie dagen na het event verwerkt op de site.

Ik heb een vraag die niet in de FAQ wordt beantwoord

Indien jouw vraag niet wordt beantwoord in deze FAQ, kun je een mail versturen via het contactformulier of ons een berichtje doen via Facebook.

Hotel + Camping

Waar kan ik overnachten?

Er zijn rondom het festivalterrein diverse mogelijkheden om te overnachten. Info volgt later!

Omwonenden

Wanneer krijgen omwonenden bericht?

De desbetreffende omwonenden van AIRFORCE Festival ontvangen een brief met daarin alle informatie. Mocht je als omwonenden nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je deze sturen via ons contactformulier.

Parkeren & Vervoer

Hoe bereik ik AIRFORCE Festival?

AIRFORCE Festival is te bereiken met het openbaar vervoer, georganiseerde busreizen, de fiets, de auto of de taxi! Lees alle informatie over vervoer op de vervoerspagina.

Pers

Mag ik foto's maken?

Websites / bedrijven / hobbyisten die met (semi-)professioneel apparatuur opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen. Meer informatie.

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?

Voor persaanvragen is een formulier beschikbaar. Dit formulier is te vinden op deze pagina.

Reglement

Promotiemogelijkheden op en rond AIRFORCE Festival?

Promotie is verboden op en rondom het terrein van AIRFORCE Festival. Hier zal dan ook streng op gecontroleerd worden. Eventuele boetes en/of schoonmaakkosten zullen op de desbetreffende personen en/of organisaties verhaald worden. Wees dus gewaarschuwd!

Voor alle organisaties die deelnemen met een advertentie in ons magazine is een hekwerk ten behoeve van een hekwerkbanner gereserveerd. Voor advertentiemogelijkheden kun je contact opnemen met Dance Promo.

Mag ik vloeistoffen meenemen op het festivalterrein?

In verband met veiligheidsredenen is het NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.).

Mag ik het festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, dit is niet toegestaan.

Tot hoe laat kan ik het terrein nog betreden?

Het is nog mogelijk om tot 22:00 uur het terrein van AIRFORCE Festival te betreden met een geldig ticket.

Wat mag ik wel en niet het terrein mee opnemen?

Do’s:
– Digitaal fototoestel en/of videocamera, zoals bijvoorbeeld een GoPro. Schiet toffe beelden en deel ze met ons op social media!
– Selfiestick, als je anderen daarmee niet tot last bent.
– Nationale en internationale vlaggen. Duik de frontrow in en laat zien waar je vandaan komt!
– Outfit in AIRFORCE stijl. Laat de diehard strijder in je naar boven komen en verras ons!

Don’ts:
– Alles waar je jezelf of een ander mee kan schaden: wapens, drugs en scherpe voorwerpen.
– Nationale en internationale voetbal clubshirts of -vlaggen.
– Professionele beeldapparatuur. Websites/bedrijven die professioneel opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen.
– Eigen eten en drinken meenemen.
– In verband met veiligheidsredenen is het NIET toegestaan om vloeistoffen mee te nemen op het festivalterrein (dus ook geen deodorant, deodorant-rollers, haarlak etc.).
– Beledigende/racistische/veroordelende kleding of uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt.

Voor de ingang hangt een volledige lijst met daarop alles wat verboden is. Uiteindelijk zijn er gelukkig nog veel meer dingen die wel mogen!

Mag ik een GoPro meenemen?

Graag! Maak er iets moois van en vergeet niet ons het resultaat toe te sturen!

Mag ik een selfiestick meenemen?

Een selfiestick is toegestaan, schiet een leuke foto met je smartphone of maak een tof filmpje en deel ze met ons! Als je mensen maar niet tot last bent met de selfiestick.

Zijn er kledingvoorschriften?

In principe kan het ons niet gek genoeg zijn, het enige dat we niet willen is beledigende, racistische, veroordelende kleding/uitingen. Ook is het niet toegestaan om in kleding te komen die je als groep herkenbaar maakt. AIRFORCE Festival is een laagdrempelig evenement waar iedereen zich op zijn/haar gemak moet kunnen voelen, eerder genoemde kleding kan deze beleving verstoren.

Wat als ik medicijnen gebruik en/of een allergie heb?

Als je medicijnen gebruikt en je wilt deze het festivalterrein mee opnemen, vergeet dan je doktersverklaring niet! Zonder officiële doktersverklaring kun je helaas niet de medicijnen mee naar binnen nemen. De security zal hier bij de ingang van het terrein op controleren.

Wat is het huisregelement?

Ons huisregelement is te vinden vlak voor de entree. Neem er even de tijd voor, dan weet je precies wat je van jezelf en je medebezoekers mag verwachten.

Tickets & Munten

Tot wanneer kan ik mijn tickets op naam zetten of de gegevens wijzigen?

Dit is mogelijk t/m vrijdag 3 augustus 12:00 uur. Gegevens wijzigingen kan via deze link.

Kan ik mijn gepersonaliseerde ticket nog wel verkopen/wijzigen?

Mocht je iemand anders mee willen nemen, heb je niet de correcte informatie ingevuld of wil je je ticket verkopen? Dan kun je de gegevens per ticket aanpassen of veranderen via dit speciaal formulier.

Ticketswap – wij hebben met TicketSwap een samenwerking. Door deze samenwerking worden op TicketSwap verkochte tickets omgeruild voor nieuwe tickets die direct op naam van de nieuwe eigenaar staan. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, is daarmee automatisch ongeldig. Deze SecureSwap service, waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht, is volledig geautomatiseerd door een technische koppeling van beide systemen.

Hoe zet ik mijn ticket op naam?

Je moet eerst persoonlijke informatie aan je gekochte tickets toevoegen om ze te ontvangen. Hoe dit werkt? Lees het stappenplan hieronder!

1) Na de aankoop van je ticket(s) ontvang je een bevestigingsmail. In de bevestigingsmail is een link beschikbaar om voor elke individuele ticketontvanger zijn/haar persoonlijke informatie toe te voegen. Vervolgens word je doorverwezen naar de pagina waar je de persoonlijke informatie van jou en je mede ticketontvanger in kunt vullen. Klik op doorgaan.

2) Controleer of de ingevulde gegevens correct zijn en klik op bevestig. De personalisatie van je ticket(s) is afgerond.

3) Je ontvangt een e-mail met de gepersonaliseerde ticket(s).

Waar kunnen de pendelbustickets worden gekocht?

Je kunt pendelbustickets online bestellen voor €8,75 incl. fee per stuk (retourtickets). Bij de pendelbushalte (bij de bus op Enschede Centraal) is dit ticket voor € 10,- verkrijgbaar.

Voor meer informatie over de pendelbustickets check onze vervoerspagina.

Welke tickets zijn er verkrijgbaar voor AIRFORCE Festival?

Kijk voor de verschillende ticketsoorten in onze ticketshop.

  • Er zijn géén VIP Tickets verkrijgbaar
  • Fan/Loyalty tickets zijn gewone entreetickets.
Worden er nog kaarten verkocht aan de deur?

Indien AIRFORCE Festival niet is uitverkocht, zullen er nog kaarten aan de deur verkrijgbaar zijn. Blijf onze Facebookpagina in de gaten houden voor de laatste updates!

Mijn ticket is gestolen. Wat moet ik doen?

Stuur een mail naar customerservice@paylogic.nl en vermeld je bestelnummer en  voeg je betaalbewijs toe. Paylogic kan je nieuwe tickets opsturen en de oude blokkeren.

Ik heb een ticket gekocht, maar heb deze niet ontvangen óf kan deze nergens meer terugvinden. Wat nu?

► Ga naar de inlogpagina van Paylogic
► Vervolgens log je in met je Paylogic account
► Kies je boven in het menu > E-Mails of Bestellingen
► Zoek desbetreffende e-mail/bestelling

Kom je er niet uit? Je kunt altijd contact opnemen met Paylogic Customer Service via de mail of telefonisch. customerservice@paylogic.nl – 0900 7295 6442 (€0 per gesprek)

Moet ik de ticket(s) op A4-formaat en in kleur printen?

Je kunt je ticket zowel via print als mobiel laten scannen. Als je kiest voor printen, doe dit dan op A4-formaat. Het is niet nodig om dit in kleur te doen. Wil je je tickets laten scannen vanaf je telefoon? Zorg er dan voor dat je helderheid op maximaal staat.

Kunnen tickets ook gescand worden vanaf een mobiele telefoon?

Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Wij adviseren je dan ook om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon. Zorg ook dat de helderheid van je scherm op maximaal staat.

Hoe kan ik betalen tijdens AIRFORCE Festival?

Wij accepteren contant geld, maar je kan ook pinnen! We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat de pin het altijd zal doen, maar adviseren je toch om altijd wat contant geld mee te nemen.

Is AIRFORCE Festival al uitverkocht?

Nee, zodra AIRFORCE Festival uitverkocht is melden we dat hier, bij het nieuwsgedeelte en op onze Facebookpagina.

Ik heb een andere vraag over mijn ticket(s)

Voor andere vragen over je ticket(s), betalingen of je bestelling, kun je contact opnemen met Paylogic Customer Service via e-mail of telefonisch.

Werken & Optreden

Ik ben DJ, zou ik kunnen optreden op AIRFORCE Festival? Of een demo sturen?

Helaas is dat op dit moment niet mogelijk. Het programma is volledig gevuld.

Bestaat er een mogelijkheid om op AIRFORCE Festival te werken?

Nee, we werken elk jaar met vaste leveranciers en een vaste crew.

Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media